Boka nu

Rating Booking

Om bygden

Nora stad med omnejd

|Bygden
Bygden2018-04-11T13:37:25+00:00

”Så liten stad så mycket smak”

Nora ligger i hjärtat av Bergslagen, omkring 3,5 mil norr om Örebro. Staden har anor från tidig medeltid då Bergslagens järngruvor bidrog till Sveriges ställning som stormakt. Idag är Nora en av landest bäst bevarade småstäder och har belönats med Europa Nostra-priset för sin unika kulturmiljö. Kullerstensgränder, trähus från 1700- och 1800-talen och genuina gårdar möter stadens besökare. Landets första normalspåriga järnvägslinje för persontrafik öppnades här år 1856. En fin järnvägsmiljö finns kvar med museum, bangård, lokstallar, stationshus och veteranjärnväg.

Den fantastiska stadsmiljön inramas av Norasjön, vidsträckta skogar och flertalet naturreservat. Vare sig du vill vandra, paddla, cykla, golfa eller helt enkelt bara ströva omkring har Nora med omnejd något att erbjuda. Eller som författaren Anna Maria Lenngren sa ”så liten stad så mycket smak” har hon sammanfattat vad Nora står för. Det är svårt att förklara exakt vad hon menade. Smak är inte bara sådant man ser. Det sitter lika mycket i miljön, i stadens atmosfär. Atmosfär är i mångt och mycket en känsla. Den måste upplevas för att förstås. Så välkommen hit!

Läs mer på www.visitnora.se

Mera om Nora

Läs mer om Nora på www.visitnora.se
Läs mer på www.visitnora.se

”Ja vad ska man säga! Helt underbart och oemotståndligt. Härliga rum och så personligt och mysigt. Att bo här är som att umgås i en stor familj. Innergården som en oas och Peter & Peter med sitt underbara och personliga omhändertagande! Ett givet boende för oss när vi kommer till Nora! Tack för denna gång, vi ses igen på Noramarken 2017!”

PIA, 27 AUGUSTI 2016