Nora enligt Nora – texten i N:et

Nora är på riktigt. Naturen verkar sagolik , våra gator liknar filmkulisser, men allt är bara äkta. En plats där besökare brukar undra om trästaden är ett museum. En plats där drömmen om livet i småstaden och på landet är verklig året runt. En plats för framtiden sedan länge.

Att vara i Nora är att vara nära. Människor. Platser. Upplevelser. Förnimmelser. Idyller och ett myller av måleriska detaljer. Stadslivet och landsbygden, fritiden och friheten. Fridfulla gårdsbutiker, skogstokiga cykelterränger och kulturella vandringar. Gör en utflykt med tåget, ta båten till Alntorps ö eller följ en grusväg ut på landet!

Att leva i Nora är att vara i alla tider. Då, nu och imorgon. Här fanns järnet och skogen. Nu skapas ny historia, med modern teknik och utvecklade kommunikationer. Den skapas av småföretag, storbolag, föreningar och byalag, med innovatörer, entreprenörer, handlare och livskonstnärer. Den skapas av Norabor sedan generationer. Den skapas av nyinflyttade till trakten. Den skapas av alla som vill vara med och uppleva något nytt.

Någon har beskrivit Nora som besökarens barndomsstad. Någon annan har kallat bygden för en riktig liten finhåla. Säkert är att livet i Nora är värt att syna närmare. En plats som ligger i tiden. Alltid. På riktigt.

Detta N är uppbyggt av en text som skapats i samarbete mellan företag, föreningar, skolor och privatpersoner i hela Nora kommun.

Läs mer på www.visitnora.se

Mera om Nora

Läs mer om Nora på www.visitnora.se
Läs mer på www.visitnora.se

”Helt fantastiskt – Nora är en fantastisk liten stad. Det känns som att flytta sig tillbaka i tiden och uppleva enbart det charmiga som fanns då. Upplevelsen förstärks av att bo på Lilla hotellet. Så genuint, fräscht och vilket bemötande. Finns något motsvarande.? Har svårt att tro det.”

LEIF, 14 JUNI 2022

Supertrevligt litet hotell i centrala Nora, jättefin service av de trevliga ägarna och dom andra som jobbade där. Rent och snyggt boende perfekt att ha hunden med dig! Gratis kaffe/The och loka till hotellets gäster vilket var en jättebra, kan verkligen rekommendera både Lilla Hotellet och Nora som en liten semestertripp det var jättetrevligt. Tack Peter&Peter

MARIA C, 14 AUGUSTI 2021

”Ja vad ska man säga! Helt underbart och oemotståndligt. Härliga rum och så personligt och mysigt. Att bo här är som att umgås i en stor familj. Innergården som en oas och Peter & Peter med sitt underbara och personliga omhändertagande! Ett givet boende för oss när vi kommer till Nora! Tack för denna gång!”

PIA, 27 AUGUSTI 2016