Evenemang i Nora under 2017

20 maj, Antik- & Vintagemässa och Byggnadsvårdsdag

Utställare och försäljare av antikt, retro, byggnadsvård och vintage samt lokalt mathantverk med mera i Kvarteret Bryggeriet och Nora Centrum. Läs mer på www.handlainora.se.

v. 26-27, Bergslagens Familjeveckor

I sommar blir det extra roligt att besöka Bergslagen. Under familjeveckorna hittar du lite extra ”godis” för barn och barnfamiljer. Förutom massor av olika aktiviteter så finns det erbjudanden på både fika, mat och boenden. Läs mer på www.bergslagen.se.

Juli-Augusti, Stadra Teater

Intill sjön Grecken, mitt i de djupa bergslagsskogarna, ligger Stadra Teater. Här sätts sevärda teateruppsättningar upp varje sommar i en historisk herrgårdmiljö, med en vitkalkad ladugård som huvudscen. Läs mer på www.stadrateater.se.

5-8 juli, Noradagarna

Nora köpmän älskar när det är mycket folk i staden. Därför arrangerar de årligen Noradagarna i början av juli. Noradagarna inleds med Antik- och Samlarmässan, en av Sveriges största utemässor. Dagen efter anordnas Storloppis på torget. Roliga saker för barnen att se och göra under alla dagar. På fredagen är det utmaningen, ett traditionsenligt Minitriathlon. Läs mer på www.noradagarna.se

28-29 juli, Parkfesten

Tvådagarsfestival i genuin folkparksmiljö. Retropop, rock, visor och ny svensk musik i salig blandning med ett stänk av progg. www.parkfesten.se

12-13 augusti, Larsmäss

Hantverksmarknad i levande landsbygd. Larsmäss är en årlig kvalitets- och hantverksmarknad med mellan 110-112 marknadsknallar. Marknaden anordas i Järnboås, som ligger intill Finnsjöns strand två mil norr om Nora. Förutom hantverksmarknad är det underhållning av både lokala förmågor och kända svenska artister. Läs mer på www.jarnboas.se.

26-27 augusti, Noramarken

Tre Små Gummor skulle gå en gång… Det är många som vallfärdar till marknaden uti Nora och äter karamell och åker karusell. Noramarken är en traditionell höstmarknad. Över 350 knallar och 2,5 km marknadsbord intar i augusti varje år stadens gator. Missa inte det. www.noramarken.se

2-3 september, Ljusstråk

Ljusstråk är en konst- och kulturslinga genom Nora Bergslag och genomförs varje år under första helgen i september. Konstnärer och konsthantverkare öppnar sina ateljéer, men det bjuds också på dans, musik, poesi och teater. Läs mer på www.ljusstrak.se

9 september, Norasjön runt

Naturskön halvmara med anor från 1929. Det är fullständig klassindelning i tävlingsklasserna samt en stor motionsklass. En del av bergslagsklassikern. Läs mer på www.ifknora.se.

9-10 december, Nora Julmarknad

Under vår årliga julmarknad sjuder staden av liv. I början av december arrangerar Nora köpmän julmarknad med kvalitetshantverk på stadens gator och innergårdar. Under julmarknaden kan du även gå på konsert i Nora kyrka, åka hästskjuts, äta julbord, titta på konstutställning och lämna önskelistan till tomten. Läs mer på www.norajulmarknad.se.